nedelja, junij 26, 2011

Teguise, Playa de Famar

Jutranja kavica v Tiasu in nato pot naprej do Teguisa. Veliki sejem/trznica zgolj ob nedeljskih dopoldnevih je bila edina priloznost, da se to vidi na danasnji dan (v casu nasega bivanja na Lanzerote-u). Vroce sonce je kazalo svojo moc, ljudje na stojnicah pa kot bi ne bilo nic. Vajeni sonca, vajeni vetra so nasmejano promovirali in prodajali svoje izdelke. Na stojnicah je bilo moc najti skoraj vse, od slik, aloe vere, oblek, torbic, cevljev do unikatnih izdelkov in igrajocih zabic.
Pisanost trznice naju je navdusila, Patrika se posebej vmes voznja s 'kolesom'. Prvi krog je bil tako tako, drugi pa ze cisto profesionalno:)
Ujela sva tudi tekmo rokoborcev. Moji 'rumenkoti' iz Yaize, so odlicno zaceli, ampak na koncu so Patrikovi 'zelenkoti' iz TEguisa, povedli in zmagali. Patrikovo veselje nad zmago je bilo, kot bi navijal za svoj klub :) odlicno sva se zabavala...
Po nekaj urnem ogledu, kupovanju po mestu, sva se odpravila do najstarejsega gradu vseh gradov na celotnih Kanarskih otokih. Grad je bil oblegan s strani piratov, posledicno v gradu samem Piratski muzej in zaaaaaklaaaad :D.
Malcek pred mestom samim, sva sla mimo hise nekega umetnika, ki je svoj vrt 'posejal' s skulpturami, kjer je povsem v ospedju cascenje falusa. Zanimivo kaj vse se porodi v cloveskem umu in kaksne ideje ima/je imel ta stricek. Famozen pogled in vreden fotografiranja.
Pot naju je naprej vodila do plaze Playa de Famara, ker sva imela zeljo videti surferje. Surferjev ni bilo, bili pa so valovi in priloznosti za metanje in skakanje po valovih, velilko:).
Museo del Campesino je zal ze bil zaprt, zato sva si privoscila zgolj nekaj slik samega spomika, dela izpod rok umetnika Cesar MAnriquea in odhod proti Puertu del Carmen, kjer sva skocila se na vecerjo in spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar