ponedeljek, marec 09, 2015

Iz Malezije na Tajsko

  
 
 
Pot z otoka Penang se je pricela ob 11.30, ko so naju pobrali za hotelom. Cena 35myr do Hatyai na Tajskem s kombijem, je normalna cena za tako dolgo pot, ki traja dobre 4 ure. Najvec casa smo porabili na meji. Pred izstopom iz Malezije nam je voznik pobral potne liste in 1myr na osebo. Zakaj to placilo, nikomur jasno, gotovo pa je neke vrste podkupnina. Ta prvi stop je sele bil pred mejo, sva pa midva ze dobila napol izpolnjene vstopno/izstopne kartice. Malezijska meja je bila hitra in brez posebnosti. Tajska je druga pesem; najprej pes prestopis mejo (prtljaga ostane v kombiju), nato se vrnes nazaj v kombi in gres spet cez mejo. Na sreco nama niso komplicirali, ker sva vstopila drugic brez vize/ menda je to zelo odvisno od carinika oz.koliko denarja je v potnem listu. Torej informacija za vse, ker tudi na konzulatu v Sloveniji niso vedeli: trenutno je mogoce vstopiti dvakrat na Tajsko brez vize, ki jo dobis na prihodu. So pa spremenili cas trajanja vize...ce prides po kopnem, je sedaj visa za 14 dni in ne vec 15, kot se dva tedna nazaj. Pravila spreminjajo zelo hitro in zgolj vprasanje casa, koliko bodo trajala trenutna. Zagotovo pa bo denar v potnem listu reseval neugodne situacije se naprej. 
Prihod v Hatyai ob 15:20 in nato cakanje na bus do Tranga, ki je bilo ob 17:00. Voznja do Tranga, s postankom 10km pred mestom, je trajala 2,5 uri, cena na osebo 179bht. Popusta za otroke na ti.vip busu, ni.
Trang, ne tako zelo turisticen, z odlicno in poceni hrano, ter prijaznimi ljudmi. Priporocljivo ostati dan ali dva vec, ce ze nimas bookiranega hotela na otoku kot midva. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar