ponedeljek, marec 16, 2015

Krabi in okolica z motorjem

 
Dan sva pričela z zajtrkom in kavico, ter šele ob 10:00 skočila na motorček in se odpeljala proti plaži, kjer najdeš fosilne školjke. Pred tem sva naletela na tempelj Wat Sai Thai z ležečo budo pod skalnato steno in se za hip ustavila. Potem pa odbrzela naprej.
 
Gastropod fossil ali fosili školjk starih več kot 40 milijonov let, ki jih je mogoče videti na plaži Laem Pho, blizu Ao Nam Mao-a (pristanišče, od koder greš z ladjo do plaže Railey), so edinstvene. Zakaj? Ker je to edino mesto fosilnih školjk na svetu, ki so na plaži. Več o tem: http://bit.ly/1MJWf9r. 
Vsaka turistična točka ima stojnice in tudi tu jih je veliko, z razliko od ostalih, da tu prednjačijo souvenirji iz školjk. Od zapestnic, brošk, zaves, do slončkov narejenih iz školjk. In vse tako lepo in konec koncev tudi zelo poceni! Bistveno ceneje kot na tržnici v mestu, če že najdeš kaj podobnega tam, ker vsega ni.
 
Pot naju je vodila naprej proti Ao Nangu, obmorskemu mestecu z več kilometrsko peščeno plažo. Ob oseki se sprehodiš do sosednjih otočkov, je pa zaradi količine mivke, voda ne kristalna in tu snorklanje ne pride v poštev. 
  
Obcestna arhitektura, streha v tajskem stilu in mošeja s precudovitimi okrasnimi cvetovi. Vožnja po provinci Krabi te ne pusti ravnodušnega, še posebej, ko se voziš mimo apnenčastih hribov in sem ter tja naletiš na tempelj v jami, ali jamo samo. 
  
Ostalo nama je še ravno dosti časa, da sva se odpeljala v nacionalni park Khao Phanom Bencha- vstopnina 100BHT in 50BHT/otroška, parkirnina 20BHT, ki je od mesta Krabi oddaljen 22km. Park bogat tako s floro kot favno in dvema slapovoma. Midva sva izbrala večji, enajstopenjski slap in se tudi malo namočila. Park namreč zapirajo ob 18:00 (uradno lahko vstopiš najkasneje do 16:30). 
 
Po celodnevni vožnji, prevozila sva skoraj 100km (bencin 1l za 30BHT - 100km = 3l bencina :)), sva si privoščila večerjo v eni boljših restavracij in za piko na i skočila še na večerno tržnico. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar