sreda, marec 04, 2015

Phnom Penh - dan shoppinga in relaxacije

 Dan sva kot obicajno pricela z jutranjo kavico in zajtrkom. Lezeren pricetek dneva in iz hotela sva odsla sele sredi dneva, ampak dovolj zgodaj, da sva imela dosti casa za masazo in nakupovanje. Kmerska masaza ni niti malo podobna nasi, temvec z vec poudarka na pokanju in pritiskanju. :) 45 minutna masaza hrbta, vratu in ramen za 8$, se pa seveda lahko dobi tudi boljsa cena. Midva sva zavila v bolj sofisticiran salon in temu primerna je bila seveda tudi cena. Po razvozlanju vseh vozljev, sva se podala na trznico Psar Thmei. Veliko vsega, a vse enako in barantanje nama ni slo prevec dobro od rok. Nekako nocejo spustiti cene na tako, kot bi midva zelela. :) Z veseljem sva opazovala drobljenje ledu, ki je tu cel postopek. Posnela filmcek- za boljsi feeling kako to poteka. Proizvodnja ledenih kock je prava turisticna atrakcija, saj se je ustavil cisto vsak turist, ki je naletel na doticno "delavnico".
   
V osrcju trznice kraljujejo zlatarne, srebrarne in draguljarne. Seveda ni potrebno poudarjati, da je na vsakem vogalu varnostnik. Iskala sva druge dobrine, zato ne poznam cen srebra oziroma zlata.
Po ogledu te trznice, sva se odpeljala s tuk tukom se na drugo trznico, Russian market. Ne tako moderna trznica, a tu najdes vse, od Adidasa, Nikea do oblek brez imena. Cene so simpaticne, a barantanje tudi tu ni prav zelo uspesno in cene npr. istih predmetov celo visje kot na Psar Thmei-u. Razlog: resnicni je verjetno drugacen, prodajalec je rekel, da imajo oni boljso kakovost. He he...Nakupila nekaj malega in odsla na kosilo, ter se pocasi vrnila proti hotelu. Se moseja, ki je zelo blizu LakeSide-a, a je kljub temu nisva uspela videti od blizu. Nekako nama jo je bolj simpaticno gledati iz terase. :)
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar