nedelja, marec 01, 2015

Kep in Rabbit island

Pot naju je vodila iz Battambanga proti morju, proti Kepu, ki se nahaja blizu meje z Vietnamom. Na zalost nimava dovolj casa in drugacen plan, da bi skocila se v to vedno zazeljeno dezelo. Kep, znan predvsem po odlicni morski hrani in se posebej po rakih; to je bilo potrebno preveriti. :) Hrana je res sveza in okusna, vendar pa ne poznajo ciscenja rib in ko dobis ribo, peceno na zaru, ki disi in izgleda odlicno...se kmalu izkaze za ..khm...znotraj okostja se je prav lepo videla notranjost ribjih organov. Ko postrgas meso, jo lahko na koncu primes za rep in glavo ter raziskujes notranjost. Imela sva krajso uro biologije. :) 
 
Naslednji dan sva sla na izlet, na otok Rabbit. Poimenovan ni tako, ker bi na otoku bili zajci, temvec po zgodbah, kaj lahko naredi kambosko pivo tvoji domisljiji. Torej ime nima pravega pomena kot sprva mislis. Cene za izlet se od ponudnika do ponudnika razlikujejo in najnizja, ki sva jo dobila, je bilo 7$ na osebo. Pick up pred hotelom in odhod colna ob 9:00- no, naj bi vsaj bil (kamboski cas), dejansko pa se je cetrt cez devet sele zacelo nalaganje tovora. Med drugimi dobrinami, kot so bila jajca, zelenjava, sta bili tudi ogromni kocki ledu, ki so ju pripeljali z motorjem. Ja, ko pade ta kocka na tla, ne ves, ce bi se pil ledeno kavo. :)
 
Pol ure prijetne plovbe in prihod na otok, ki je sicer simpaticno majhen in ga lahko prehodis naokoli v slabih dveh urah. Vendar pa veliko razocaranje nad cistoco morja- morje je cvetelo in snorklanje ni bilo s tistim pravim uzitkom. Ribe, ki bi bile sicer lepsih barv, so delovale rumeno. Razocarana nad tem, sva se odpravila okoli otoka, upajoc, da bo na drugi strani lepse. Ne, ni bilo...sva pa srecala raka, ki se je soncil ob vodi in ga vzela za najin fotomodel. Nato pa se je 'nasla' miniaturna zival, s sestimi nogami in nekaksnim pernatim repom. Glede na kasnejsi skok (cca 1m), je mozno, da je vodna bolha. Ce kdo pozna ime te zivali, se priporocam za informacijo. 
   
 
Ob 16:00 smo se vrnili proti Kep Beach-u in utrujena od vrocega sonca, sva uspela se pojesti vecerjo ter oditi spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar