nedelja, februar 01, 2009

TRAIN-s po Nemčiji

Priprave potekajo na polno. S tem pa tudi odkrivanje spletnih strani, ki so zelo uporabne. Ponavadi si najprej linke pišeš na listke, listke založiš, nato si jih pošiljaš na mail in ko rabiš tisto spletno stran...huh, vraga, se ne spomniš, kje je bližnjica do nje, ali na listku, ali v inboxu, label-u. Verjetno nimam samo jaz tega problema in mogoče komu olajšam iskanje teh uporabnih povezav, če prilepim bližnjico kar tukaj gor.
Link (klikni na naslov TRAIN-s..) je direktno do MMV, kar pomeni Münchner Verkers und Tarifverbund, kjer najdeš vse (pre)vozne povezave po Nemčiji. Vključuje tako podzemne, medmestne, regionalne,..vlake in prevoze po mestu s tramvajem, avtobusi,...skratka lahko zatrdim, ni da ne bi bilo, in če rabiš potovati po Nemčiji, bo ta povezava več kot dobrodošla.

Vozni redi vlakov in cenikov po Sloveniji:
http://www.slo-zeleznice.si/
Povezava do mednarodnih povezav:
http://www.slo-zeleznice.si/sl/mednarodni_promet/mednarodne_povezave/


In še dobrodošla informacija za vsakogar, ki na pot vzame svoje otroke: do 6 leta potujejo brezplačno. Pred vstopom na vlak oziroma na samem vlaku, izdajo karto tudi otroku, ki je seveda brezplačna in ob tem kar nekaj veselja v otroških očeh, ker hja, tudi on ima svojo vozovnico;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar