petek, december 31, 2010

31.12. zadnji dan leta 2010

Zadnji dan v letu 2010....kot večina sva se tudi midva najprej podala v trgovino- bolj kot po nakupih, bolj iz same radovednosti....Od Keletija dobrih 5 minut peš in že sva prispela v ogromni nakupovalni center Arena. Veilko tujcev, od teh pretežno naši južni sosedje, po jeziku sodeč, bi rekla Hrvati. Gotovo v pričakovanju, da bodo naleteli na ugodnosti, so bili presenečeni- in vsi praznih rok odhajali ven. Največ ljudi je ta dan nabrala živilska trgovina Tesco (ala naši Mercatorji, Špari ipd). Tu so bile kolone pred blagajnami do konca vrst, cca 10- 15m. Pred vsako. Midva sva rabila samo kruh in sva čakalaaaa....so pa ljudje umirjeni, ne glede na čas, ko vsi želijo ujeti tisto zadnjo minutko, niso živčne razvaline kot doživiš npr. v Leclercu.
Midva sva po nakupu, odšla v mesto. Imela sva še nekaj stvari za pogledat in seveda je bilo treba iti tudi na kosilo. Zavila sva v Tao fandian, kitajsko restavracijo. Jedla in se najedla za zgolj 1540 Ft- ugodno! In še malo smo shuohua;)) je prijalo za dušo....Ko sva zaključevala s kosilom, sva slišala kar nekaj siren, postajalo je vse glasneje zunaj in ko sva prišla ven, sva ugotovila zakaj. Točno pred mestno tržnico, kamor sva bila namenjena, pa naju je lakota prehitela in peljala najprej v restavracijo, se je zgodila nesreča. Glede na to, da so stali tramvaji in bile streščene po tleh vrečke, rešilec pa je že odpeljal, sva nekako sklepala, da je bil zbit pešec.
Lakota je na srečo preprečila, da bi direktno videla kaj se je zgodilo, na nesrečo pa povzročila, da je bila že toliko ura, da se je tržnica zaprla (danes prej, ker smo seveda 31.12. in sicer ob 15:00). Zato sva odšla proti najini naslednji točki, t.j. sinagogi. V vsej svoji mogočnosti se razteza v višave na Dohany ulici. Bilo je že zaprto, ogledala sva si zunanjost. Čudovita je...

Ni komentarjev:

Objavite komentar