sobota, februar 25, 2012

Sifi Ifni 24. in 25.02. SURFING

Zajtrk v restavraciji in pogovor z učiteljem iz osnovne šole. Učitelj francoščine in matematike, ki uživa v delu, ki ga opravlja, mi je povedal, kakšen je njihov šolski sistem. Otroci hodijo zjutraj k pouku, ob 12:00 imajo prosto dve uri, da odidejo domov na kosilo, nato pa se vrnejo nazaj v šolo. Ostanejo do 17:00 ali 18:00. Predmeti v šoli so podobni našim, z razliko, da imajo že na začetku oba jezika in sicer arabščino in francoščino. Počitnice so ob verskih praznikih, poleti pa so iz treh mesecev, skrajšali na dva in pol. Po pogovoru z drugimi, je menda poleti vse polno otrok na cesti, plaži, vsepovsod, medtem ko sedaj, v tem času skoraj nikjer nobenega. Vkolikor so otroci zunaj, jih vidiš na cesti igrati nogomet, ali na plaži;) skratka nogomet, nogomet, nogomet in ja! Barca:)

Po zajtrku sva odšla v mesto na banko in na kosilo. Izjava bankirja, v Maroku je vse mogoče, me je pošteno nasmejala:) Razlog izjave: na nekaterih bankah želijo ID, na drugih ga ne potrebujejo. Ker ga iz predhodne izkušnje nisem imela, sem na koncu morala raztrgati potrdilo- menjati pa se je kljub temu dalo:D Kosilo ob ribji tržnici- mnjami....popolnoma sveže ribice!

Polni trebuščki...potrebna akcija. Patrik si je zaželel, da bi znal surfati in sva najela instruktorja. Cena 2ur, z vso opremo 180Dh (cca 18€). Po nekajminutnem uvodu, sta odšla v vodo. Valovi, kolikor izgledajo nedolžni,...ko si v vodi, je povsem drugače. Veliko volje in vztrajnosti, ter spretnosti je potrebno za uspešno obvladovanje valov na deski in zagotovo fenomenalni užitek, ko ti uspe.
Skoraj uspeli, če bi se ne zgodilo to, da je desko odneslo Patriku v glavo in ga udarilo. Na srečo nič hujšega, vendar zadosti, da je bilo dovolj. Počitek in večerni sprehod po plaži, ter mestu:

Ter naslednji dan po zajtrku in pakiranju, odhod iz Sidi Ifnija...še zadnji posnetki. Avtobus iz tega mesta, ki ima 20000 prebivalcev, vozi enkrat dnevno v Tiznit ob 07:00 in vkolikor tega zamudiš, greš s taksijem. 'Shared taxi', v katerem se pelje poleg voznika, še 6 oseb, stane nič več kot avtobusna vozovnica (50Dh/osebo za 3,5h vožnje). Prednost taksija= hitrejši, slabost taksija= malo manj, da ne sediš en na drugem ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar