ponedeljek, september 26, 2016

Agia Paraskevi in remi

Oblačno jutro primerno za poležavanje, pa vendar sva morala izkoristiti še zadnje ure najetega motorja. Odpeljala sva se v kraj po imenu Paraskevi. Tako vasica kot plaža sta dobila ime po kapeli Agia Paraskevi, oddaljena približno 7 km od mesta. V juliju, bolj natančno 26-ega praznujejo svetnika Paraskevi in na ta dan lokalci organizirajo zabavo, po grško imenovani 'panygiri'. Menda je vredno ogleda in priporočajo počitnice v času festivala.
Dolga peščena plaža, s senčniki in ležalniki v treh vrstah je danes samevala. Še tisti, ki so že bili namenjeni na plažo, so obrnili, saj je začelo deževati. Naju je dež ujel ravno na poti proti Koukounaries in sva tudi obrnila pri plaži Maratha ter se vrnila v hotel na toplo kavo. :)  
 
   
Ko je na celini sijalo sonce, so naju lovile dežne kaplje. V popoldanskih urah pa je tudi na otoku spet posijalo sonce in sva odšla še zadnjič (letos) na plažo in kopanje v morju. V dobri družbi Barbare in Tilna (skrivnostna B. in T. :)) smo se naužili mivke in vode, ter dogovorili, kako bomo preživeli večer. 'Družinski boji' v remiju so bili prav simpatični in definitivno za ponovit! :) Pred spanjem seveda obvezno en grški gyros in lovljenje busa, ki je bil kljub pozni uri spet poln. In pa seveda sušenje oblek pred pakiranjem po 'macgyversko' - radiatorjev ni, klima ne dela zato sva upalila kuhalnik do konca in na omaro obesila obleke. Pakirala bova zjutraj, ko bo vse suho. Zdaj pa zadnji nočni boji z grškimi komarji in pa lahko noč. :D
 Sunset @ Troulus

Ni komentarjev:

Objavite komentar