četrtek, september 22, 2016

Black Sea sailing boat, gyros in plankton :)

 
Deževno jutro in dopoldne sva preživela na terasi, popoldne pa v mestu. Čudovita črna jadrnica Black Sea je dominirala v pristanišču in navduševala mimoidoče. V ozkih uličicah pa toplota iznad žara in vonjave po okusno zapečenem mesu.
V restavraciji Nikos, v kateri sva pojedla kosilo, je bil gospod tako presečen nad mojim 'evharisto' (mogoče se napiše malo drugače), ki pomeni hvala, da mi je pred odhodom podaril pijačo. :)
 
Pozno popoldne se je zjasnilo in prav začutilo se je kako se je razpoloženje ljudi izboljšalo. Pospremila sva B. in T. do hotela, ter se pred večernim počitkom odpravila po plaži, po morju do sosednje plaže. Glede na to, da so na njej napihljive blazine in ostali rekviziti, sva sklepala, da gre bolj za privat plažo in tudi vračanje nazaj po drugi poti po n-tih stopnicah, mimo ogromne hiše na vrhu in grozeče lajajočega psa, nekako potrjuje najino tezo. Medtem ko je po obalni strani do tja bilo mogoče 300 metrov, pa je po kopnem to bistveno bolj oddaljeno. Za nazaj sva naredila vsaj 2 km. Konec poti sva začinila še z nočnim kopanjem in opazovanjem svetlikajočega se planktona. Čarobno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar