sreda, marec 01, 2017

Vitosha, Slaveikov trg, Earth and man museum, Happy restaurant

    
Dan smo pričeli z obiskom bolgarskih prijateljev - Laczho in Mariela sta se oglasila na kavi, nato pa smo šli po promenadi Vitosha in iskali primerne butične trgovine. Na poti do tja stoji spomenik svete Sofije iz leta 2000, kjer je včasih stal kip Lenina. Na 14 metrskem stebru se povzdiguje v nebo dobrih 7 metrov visoka in rokah nosi simbol moči (krona), slave (venec) in modrosti (sova). Krona predstavlja tudi boginjo usode Tyche. Strička iz brona na klopici sta skulpturi Petko in Pencho Slaveykov, bolgarska pisatelja, oče in sin. Na trgu Slaveykov zato še danes veliko stojnic s knjigami, tako rabljenimi kot novimi.
Vitosha
  
  
Nekaj zanimivih stavb na poti proti  Narodnemu muzeju Zemlja in človek. V muzeju smo videli ogromno kristalov, med njimi tudi več kilogramske, celo enega, ki ima dobro tono. Lepote zemlje in vzdihljaji nad kristali kateri je lepši...
  
  
 Na večerjo smo šli v eno najbolj znanih restavracij - Happy restaurant. Fenomenalna postrežba, odlična hrana in še boljša atmosfera. Restavracija, ki bi jo lahko obiskal vsak dan, kjerkoli na svetu.
   
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar