sreda, februar 07, 2018

Pearl Harbour

 Pearl Harbour in Arizona Memorial je zagotovo najbolj obiskana točka na Hawaii-jih. Nedelja zjutraj, 7. decembra 1941, se je zgodil grozoviti napad japonske vojske na ameriško mornarsko floto. Ladje v pristanišču so zadele usodne bombe in umrlo je preko 1000 mornarjev, ki so bili na ladjah. 25minutni film si je vredno ogledati in iti z ladjico na spominsko plosco, ki je postavljena nad potopljeno ladjo Arizono. 1300 kart je dnevno na voljo in velja pravilo kdor prej pride, ta dobi. Za ogled podmornice Bowfin se splača preveriti, če je na voljo kakšen kupon preko Groupon spletne strani, saj gresta s popustom dva za ceno enega. Vstopnica neposredno v visit centru je 15usd. 
  Podmornica je za tiste, ki nimajo nobenih težav z majhnimi prostori. Ogled je super, biti zaprt v tej pločevini...pa Ne, hvala.
 
Ladja Missiouri je odigrala pomembno vlogo v II.sv.vojni in danes njena veličina služi ogledu tisočim obiskovalcem dnevno in v spomin na dogodke iz prejšnjega tisočletja. 

  American style...eden mnogih posebnih in pogled vzbujajočih avtov na cestah. Doticnega sva srečala 2x v istem dnevu; zjutraj, ko sva šla v Pearl Harbour in popoldne, ko sva se napotila v nakupovalni center Ewa beach.

Ni komentarjev:

Objavite komentar