četrtek, februar 08, 2018

Washington place in naokoli po Waikiki

 Ob 10:00 sva bila povabljena v nekdanjo kraljicino rezidenco, imenovano Washington place. Iliokani je postala kraljica po nakljucju in kraljevala vse do priključitve USA. Je edina kraljeva rezidenca v Ameriki in do pred 3 let so v njej ziveli guvernerji. Sedaj je 1x tedensko na voljo radovednim obiskovalcem, a ne brez vabila. Docentka Jenny nam je na prijeten in zanimiv nacin predstavila zgodovino stavbe in prva, ki je povezala Slovenijo s trenutno prvo damo. Ponavadi sva iz Španije, Francije oz.po naglasu iz Avstralije 😀. 
  
Katedrala Saint Andrew se nahaja ob Washington place oz tocno naproti Ioalani palači in Hawaii State Capitol-a. Super za tiste, ki imajo malo časa in želijo videti čimveč. 
  Kolikokrat se ti zgodi, da vidiš dve limuzini naenkrat? Če si tu, je to možno in ne samo dve enaki, temveč ena hummer različica in klasika, naokoli pa se vozi celo taxi limo. Cene ne vem. :)

Klasika...deske na vodi, ob vodi, ob stavbi, na avtih ali v rokah nekoga, ki po nekaj urnem deskanju prečka cesto.
  Tik pred kitajskim novim letom se pripravljajo na praznovanje priseljenci s Kitajske. Občutki ob zvokih bobna in zmajevem plesu so pristni, medtem ko palme in morski pridih dodajo še svoj čar. 
 Hard Rock in trgovine najdražjih blagovnih znamk, so le del tistega kar občuduješ. In z zanimanjem pokukaš.
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar