četrtek, februar 15, 2018

Šerif, ameriška letalska baza, počitniška/stanovanjska hiša

  
Dan se je pričel tako, da sva zaspala in ni bilo po planu, kot načrtovano. Naj bi med 6 in 7 uro odrinila proti vzhodni obali, se ustavila v Hanauma bay (tu po 10:00 uri oz. že prej ne prideš več v park zaradi zasedenosti) in nadaljevala proti severovzhodu. Ampak sva zaspala in ob 7:45, ko sem si ravno pripravljala kavo in bila kot je sprva kazalo edina pokonci v celi hiši, naletela na vlom policistov in šerifa. Hiša, v kateri sva spala preko AirBnb agencije, ni bila več v lasti lastnikov, temveč v lasti banke in smo se morali čisto vsi izseliti v roku pol ure. Situacija je bila kar malo filmska in nepričakovana za jutro, in posledično je ves dnevni plan propadel. Do nekje poldneva smo bivakirali v Pancake house-u še z eno družinico, ki se jim je pripetilo isto, nato pa smo skupaj odšli v vojaško letalsko bazo. Seveda z dovolilnicami, saj sta najina nova prijatelja oba pripadnika ameriške vojaške sile. Brez dovolilnice se lahko le obrneš na poostrenem vhodu (zgodba, ki se je pripetila starejši gospe, ki je doživljala srčni napad in iskala pomoč - ker se ni pravočasno ustavila pred kontrolno točko, so dvignili betonski zid in nesrečna gospa je ob trku, umrla). Varovanje je 100% in ni možnosti, da bi prišel mimo brez dovolilnice. V vsaki bazi imajo seveda svojo lastno plažo, restavracije, trgovine, Starbuck's in podobno. Gre za veliko večje naselje, kot bi si sprva sploh lahko zamislil. In tu je edina plaža, na katero je dovoljeno prinesti alkohol, seveda pa ne v steklenici. :)
   
 Medtem ko smo bili na plaži, se je odvijalo reševanje spanja za naslednji dve nočitvi, ki sta nama še ostali. Klici in sporočila z agencijo so se približno okoli 16:45 zaključila, ko sva dobila novo nočitev za 2 noči. Iz sobe s souporabo kopalnice in kuhinje, sva se selila v predmestje Makaha, v dvonadstropno hišo. :) Hiša s tremi kopalnicami in pol, tremi spalnicami, ogromno dnevno sobo, ogromno kuhinjo, pralnico, shrambo,...zvečer sva se igrala skrivalnice po hiši, ker se nama ni dalo gledati TV-ja. Fenomenalna počitniška hiša za družine oz. večjo skupino, saj je v hiši lahko bp 8 ljudi. Dobila sva tudi dva potepuška muca, ki sta bila navajena družbe in prijaznih ljudi.
 
 Havaji so 'aloha' kot pravijo to ni le pozdrav, temveč način življenja in lahko rečem, da sva doživela 'aloha' na svojstven način. Na koncu dneva nisva obžalovala, da je plan padel v vodo, ampak uživala s pokovko in kolo na kavču. Cena nočitve v takšni hiši je med 200 in 350 EUR (odvisno od sezone).

Ni komentarjev:

Objavite komentar