nedelja, marec 02, 2014

SIQUIJOR - all around and around :)

Dan na motorju....bi lahko na kratko rekla o danasnjem dnevu, prezivetem na cudovitem otoku Siquijor. Naredila sva v 8 urah, od zjutraj do vecera, ves krog okoli otoka. T.i. avtoceste je 72km, ce dodam se nekaj stran poti, sva naredila okoli 100km. 
Ogledala sva si, z izjemo hriba, cisto vse tocke, ki so na otoku top of the top. Pricela s parkom (jutri napisem, ker nimam zemljevida s sabo:(), nato sva se ustavila na eni izmed najlepsih plaz, Sandugan. Peljala sva do konca potke, in prisla do privatne posesti- ogromne hise enega Americana. Prijazno nama je dovolil gostiti na svoji posesti. Vzela sva maske in hopa copa v vodo....od ogromnih jezev, raznobarvnih, do velikih, razlicnih barv morskih zvezd, sva videla celo morski kaci. Prva je sla proti moji maski in sem tak turbo vklopila, da me ni mogla ujeti. Potem sem sprasevala, ce je ta morska kaca nevarna: ji pravijo wakawaka in menda samo dobro ugrizne, naj pa bi ne bila strupena....kakorkoli vesela sem, da sem ji usla:)
Pot sva nadaljevala, sla mimo starodobne lesene hise do pecine Salagdoong. Najbolj slikovito lepa plaža je plaža Salagdoong, nekaj kilometrov proč od mesta Maria. Skalnata čer, na kateri je pagoda krasi belopeščene plaže. Dve visoki skakalnici (cca 7 in 10m), ter na zalost dva nedelujoca tobogana. Patrik je bil tako pogumen, da je skocil iz skakalnice, medtem ko smo drugi opazovali skakalnici zgolj od dalec...
Pot naju je vodila mimo mesta Lazi, kjer se nahaja San Isidro Labrador cerkev in samostan. Vse izgleda zelo staro in odlicna turisticna tocka. Ampak midva sva se odpeljala raje naprej do Cambugahay slapov - uzitek in pol. Precudoviti slapovi, ki se terasasto spuscajo in miniaturni bazencki, v katerih se lahko namakas. Namesto namakanja sva izbrala skakanje in nihanje z ovijalko, ter skok v vodo.
Ura se je nagibala k veceru, oziroma mraku, naju pa je se cakalo slabih 30km do resorta. Ustavila sva se zgolj se ob stoletju starem banyan drevesu. Korenine ogromne kot en nas hrast, obseg drevesa pa tudi krepko vec kot 10m. Sva zelela izracunati, koliko oseb bi bilo potrebnih, da bi drevo objeli, pa se korenine tako siroko raztezajo, da nisva uspela.
  
   
  
   
    
    
 
 
  
 
 

1 komentar: