sreda, februar 19, 2014

El Nido - island hopping

Zbudila se v zgodnjih jutranjih urah, pa ne ker bi bila naspana, vendar zaradi kikirikanja. Petelini, katere imajo za petelinje boje, nic ne cakajo na soncni vzhod. Njim se pridruzijo se ene druge zivali, ki jih se nisva uspela klasificirati, s specificnim zvokom. 
Kljub temu se je dan pricel odlicno. Po filipinskem zajtrku (zvrkljana jajcka, koscki govedine in kuhan riz s cebulo- mogoce se bere nenavadno, vendar je odlicnega okusa), sva se vkrcala na coln. Najprej smo se odpeljali do male lagune, nato do skrivne plaze na otoku Shimizu, nadaljevali do velike lagune. Povsod smo imeli cas za ogledovanje tako cudovitega podmorskega, kot tudi celinskega sveta:) Cas kosila smo preziveli na otoku 7 Commandos, in se za piko na i, oziroma odlicen zakljucek ture, ustavili se v skriti laguni.
Perfektno izkoriscen dan in toplo priporocam. Tale tura, ki sva jo izbrala midva, je tura A in cena na osebo 1200PHP+200PHP turisticna taksa. Namrec vsi ti otocki so pod nravstvenim varovanjem in potrebujes dovoljenje, ki sicer velja en teden- na zalost zgolj za obmocje El Nida. Nama tako to tedensko dovoljenje ne bo vec pomagalo, ker bova ze pojutrisnjem potrebovala novega, in sicer za podzemno reko. 
   
            
 

1 komentar: