ponedeljek, februar 24, 2014

Santa Fe - Bantayan island

Zjutraj sva iz Boga odsla proti Hagnayi - pristaniscu, od koder plujejo ladje na otok Bantayan, v mesto Santa Fe. Otok je bil prizadet od tajfuna Haiyan, znan tudi po imenu Yolanda in se vedno se vidijo posledice tega dogodka. Palmina drevesa, elektricni drogovi, vse je polomljeno in izruto. Tudi hise niso ostale neprizadete in pred porusenimi hisami stojijo sotori, takoimenovani 'shelter box'. Veliko ljudi nima vec svojega doma, poruseni zidovi, podrte strehe. Ne samo lesene bajtice, tudi zidane so poskodovane. Ljudje so prejeli pomoc iz tujine in so zelo hvalezni, kar se vidi skoraj na vsakem koraku - iz kamenja sestavljeni napisi 'Thank you Oxfam'. 
Najela sva skuter in se odpeljala naokoli po otoku, ter padla v vasico Patao. Ljudje so ekstremno prijazni, te pozdravljajo in preseneceno ogledujejo, kako sta se v kraju znasla dva tujca. Iz mesteca sva sla po bliznjici, ki ni bila niti malo podobna poti :) Zemlja in ogromni kamni, bolj relly, kot pa cesta. Na poti nazaj proti Santa Fe-ju, sva se ustavila se v Ogtong jami. Precudovit beach club, v srediscu resorta pa manjsa jama. Vstopnina je bila 50PHP in za vstopnino sva se lahko vrgla tudi v bazen. Glavno mesto otoka, Bantayan, tudi ni vajeno turistov in temu primerna je tudi ponudba. Sva imela kar tezavo najti restavracijo. Sele na trznici, ob pristaniscu sva prisla do restavracije. Jedla sva za borih 160PHP. 
Slik na zalost na tem racunalniku nikakor ne moremo dodati, zato jih dodam naslednjic...zato pa nekaj vec o tajfunu na povezavi: http://en.wikipedia.org/wiki/Typhoon_Haiyan


Ni komentarjev:

Objavite komentar