torek, februar 18, 2014

El Nido - Palawan

Danasnje jutro se je pricelo za naju zelo zgodaj, celo budilko je bilo potrebno naviti na uro 4:30, ker sva ob 6:00 ze imela avtobus iz avtobusnega terminala San Jose, do El Nida. El Nido lezi na severu otoka Palawan in je iztocna tocka za Bacuit arhipelago. 

Otočje Bacuit je pogled na morje, kjer se je mati narava poigrala s svojo domišljijo. Kolekcija nazobčano apnenčastih otočkov, ki se dvigajo proti nebu iz kristalno čiste vode. Otočje spominja na vietnamski Ha Long Bay ali tajski Krabi in Phi Phi, vendar je veliko lepši. Veliko otočkov ima skrite zalive z belimi plažami, omamnimi lagunami in koralnimi vrtovi polnih življenja.

Do El Nida sva potovala celih 8 ur, ceprav je razdalja zanemarljiva napram casu (238 km). Seveda, ko vidis cesto in razgibanost terena, postane potovalni cas razumljiv. Nekajkrat sva izgubila sedez pod svojo zadnjico in se posteno nasmejala. Jump and bump in smeh :)

Prihod v mestece, ki lezi v narocju med visokimi skalnimi pecinami in zalivom, je bil prijeten. Nekajkrat sva sicer dobila odgovor :"It's all booked.", ampak na koncu super sobico v prvem nadstropju Soap hotela, za piclih 500PHP. Osvezitev in nato plaza, ter seveda preko celotnega mesteca pesaka. Prvi krog, drugi krog, in se ene dva za povrh, po dveh urah sva mesto precesala povprek in poces. Rezervirala izlet z ladjo, t.i.'island hopping' za jutri in se ze veseliva novega dne:)

Dodajam se to znacilnost El Nida: tu je elektrika na voljo zgolj od 15:00 do 6:00 zjutraj, se pa tudi zgodi. kot pravijo domacini, da je sploh ni do naslednjega dne. Iz tega razloga je dokaj tezko dobiti sladoled in tudi tisto, kjer se za pripravo potrebuje elektrika, do tretje ure popoldan ni mozno narociti :) Na primer si zazelis kave, ti postrezejo instant kavo, z nasmeskom :"No electricity:)". Zaradi tega se seveda nihce ne sekira in prav lepo zivijo, navkljub temu.

Izgled tele objave vem, da je obupen, ampak tudi racunalnik in hitrost prenosa podatkov....sem sla vmes kar malo ven...globoko vdihnit:) popravim, ko bom na priblizno kulturnem racunaliku :)
   
      

Ni komentarjev:

Objavite komentar